събота, 14 юли 2012 г.

Нещо се случи...

Източник: в-к СЕГА
Антоанета Цонева

Правителството си направи самоатентат. 


Сега е моментът отново да се поднови искането за структурна промяна във ВСС, преди да се избере нов такъв, който пък ще избере следващия главен прокурор. Ако е необходимо няма да се излъчва магистратската квота, ако е необходимо парламентарните групи няма да номинират кандидати. Не е толкова страшно да се нарушат сроковете за избор на нов ВСС, много по - страшно е да се заложат следващите мини за 5 години и 7 години мандат на нов главен прокурор. 

Смятам, че ВСС ще се опита да предприеме нещо - пак под давлението на властта - да оттегли решението за уволнението на съдия Мирослава Тодорова или и аз не знам какво, с което само ще потвърди, че действа по команда. 

Паниката им е страхотна.

Властта атакува фронтално демократичните принципи вече три години и няма как да произведе правов ред - произвежда произвол и диктатура. Затова следва да се настоява за промяна на правилата. Политиците трябва да се отнесат отговорно този път и да препречат да се състои избор на нов ВСС, ако не се променят правилата, магистратите също могат да откажат да излъчват представители и да участват в техния избор. Аз друг подход не виждам.

ГЕРБ трябва да бъдат оставени сами - никой не трябва да се договаря с тях за квоти във ВСС - вече има разпределение коя партия какво ще получи. Ако политическите сили не осъзнават, че участват в заговор срещу гражданите, значи стават предатели на интереса на гражданите. 


Искам да видя кой как ще реагира в тази ситуация. Кой и как ще бъде на висотата на ситуацията. 

Вместо да си договарят кандидатурите във следващия ВСС,  ще направят ли национално отговорни стъпки - да спрат наистина машината на произвола. Знам, че тук много хора ще кажат, че това което говоря са пълни фантазми и че политическият елит никога няма да се задейства в такава посока.

Тогава остава "Орлов мост", ако искаме да живеем свободни.

1 коментар:

  1. Има една държава в Европа, на която президента е бивш председател на колхоз. Той е най-богатият човек в тази страна, на пост е от 18 години и няма намерение да си ходи. Облича малкия си син във военна униформа и го гласи за наследник. Цялата опозиция отдавна е в затвора, но за нея никой не говори. Нямат си ни Сахаров, ни Солженицин. Населението на тази държава е колкото на България, БВП също. Наричат я последната диктатура на Европа. Става дума за Белорусия. Има една друга държава в Европа, член на ЕС,на която министър-председателя е бивш пожарникар. Той е...

    ОтговорИзтриване