понеделник, 20 юни 2011 г.

Лигата на супергероите

снимка: Дневник

За какъв вандализъм говорите, г-н Рашидов! Как не виждате, че това е възторжената народна възхвала на управлението?
В средата на композицията е Супермен - Бойко, който води народа по 19 километровата магистрала "Люлин", с пистолет "Макаров"  в ръката-  пази си мантинелите.  Дянков -  Дядо Коледа охранява с "Калашников" стабилността на макропоказателите,  не дава никой да припари до чувала с подаръците ( идексацията на пенсии и заплати) и гледа с бинокъл към еврозона.  Капитан Америка - Трайчо Трайков защитава самоотвержено сондажите за шистов газ. Клоунът Роналд Макдоналд - Миро Найденов - борецът с "дупетата",  е разположен точно зад Супермен.  Роналд  жестикулира пламенно - обяснява на народа невижданите досега стандарти за кюфтетата, македонската наденица,  кренвиршите от месо, лютеницата от домати и хляба  насъщен.
Шефът на НАП бута тежкото оръжие на приходите, но крета най-отзад и ще го сменят-  нищо,  че се прави на Х- мен - не издържа на темпото. Начело е Жокер - Цветанов ( изобразен е в двойствената си роля  - хем е шеф на Щаба на ГЕРБ, хем вътрешен министър) - устремен  атакува изборите-  с тиха стъпка на разузнавач "преследва" купувачите на гласове и тези с нередовните адресни регистрации ( в неделя е имало арести) -  под лилавото си палто крие  хиляди  СРС-та и разработки срещу политическите конкуренти.
Има един неизобразен герой - Спайдърмен - Вальо Златев ( лъжливият картоиграч), не се вижда от развялото се американското знаме. След изборите обаче ще затегне лепкавата си мрежа и  Супермен ще подпише за "Белене". Впрочем,  Спайдърмен  ще плати и за почистването на композицията " Лигата на супергероите" - грижата за паметника е негов супер приоритет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар